Stomatolog Beograd – prevencija karijesa kod dece

Važno je decu od već početka nicanja prvih zuba naučiti da održavaju oralnu higijenu, jer već je dokazano da prvi problemi nastupaju sa kvarovima mlečnih zuba. Naime ne obraća se pažnja dovoljno na mlečne zube računajući da su to zubi koji se menjaju i nisu stalni. Kada se kvare mlečni zubi postoji opasnost da karijes zahvati stalne zube šestice.

Problemi i odlaska kod stomatologa

Stomatolog Beograd nam je rekao da ako se ne stekne navika u ranom detinjstvu i potreba za pranjem zuba stvara se loša navika i tako se nastavlja i nakon nicanja stalnih zuba. Još gore je olako priisrupanje ovaom ipak ozbiljnom problemu. Odlaganje i neodlazak kod zubara za sobom povlači dosta problema, dolazi do bola i otoka, odlazi se kod zubara kada su već mogućnosti ograničene, jedino rešenje ostake vađenje zuba. Tada je problem naizgled rešen, ali ostaje praznina gde je zub izvađen, zubi se pomuču da popune prazan prostor, dolazi do gubitka kontinuiteta vilice i nepravilnoz zagriza.

Stomatolog Beograd posebno naglašava značaj šestica kao stalnih zuba od njihovog nicanja i njihov značaj u žvakanju hrane. Postoje i neke preventivne metode za očuvanje šestica, najbolje je da dođete u našu stomatolosku ordinaciju u Beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *